Skip to content

De Hooglandkoeltechniek holding

Samen staan we sterk. de Hooglandkoeltechniek holding bestaat momenteel uit vijfondernemingen. U kunt de website van desbetreffend bedrijf bezoeken door op het logo te klikken. Graag tot ziens.

035 - 621 40 70 info@aircoworld.nl

Verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp bezit een warmtewisselaar en deze geeft warmte af aan diverse leidingen in uw huis. Denk aan de vloerverwarming en de radiators. Gas komt er niet meer aan te pas. Vandaar dat men kan zeggen dat het gebruiken van een warmtepomp duurzaam is.

Warmtepomp
Het vervangen van een cv ketel door een warmtepomp is prima te doen. De warmtepomp is een volwaardig alternatief om uw hele huis te verwarmen. Ook verkoeling is goed te doen en geen enkel probleem voor een warmtepomp. Een warmtepomp kan uw hele huis voorzien. Bij een airconditioning is dat anders. Daar heeft u voor elke ruimte een eigen aircosyteem nodig. Zeker een groot voordeel van een warmtepomp.

Wat zijn de minimale voorwaarden
Ten eerste heeft u een woning nodig die goed geïsoleerd is. Bijvoorbeeld goede isolatie van uw zolder, van alle wanden, op de buitenmuren en de begane vloer. En niet te vergeten perfecte glasisolatie naar moderne standaard. Zonder al deze punten heeft het haast geen zin om een warmtepomp te gebruiken. Het rendement is dan helaas te verwaarlozen. De elektra kosten lopen anders aardig op en de warmte vloeit te snel weg.

Zomermaanden
Een warmtepomp gebruikt geen gas, maar wel elektriciteit. In de zomer voert de warmtepomp de warmte naar buiten af. Dat heeft overigens wel gevolgen voor uw elektrorekening. Die loopt iets op.

Wintermaanden
Ook in de winter haalt de warmtepomp warmte energie uit lucht, water en bodem. Tot  -20°C onttrekt de wartmtepomp warmte om u de energie te leveren. De koude lucht komt in contact met een vloeistof die altijd kouder is als de buitenlucht. In deze koude maanden moet de pomp harder werken . Verbruikt meer energie. Het rendement is lager. Maar nog steeds hoger als een HR-ketel.

Let op. Ook hier weer. Uw verwarmingssysteem moet wel geschikt zijn.

De voordelen van een warmtepomp:

  • Minder CO₂-uitstoot
  • Energie besparen
  • Verwarmen en koelen
  • Weinig onderhoud
  • Constante temperatuur
  • Klaar voor de toekomst
  • Waardevermeerdering huis
  • Subsidies
VRAAG NU INFORMATIE AAN

Maak gebruik van onze uitgebreide expertise op het vlak van warmtepompen.

aircoworld-wist-u-dat-nieuw2
Wist u dat...

… de warmtepomp een goed alternatief is voor uw gasketel. Door gebruik te maken van vloerverwarming of moderne radiatoren is uw huis prima te verwarmen. Ook uw warm water wordt door de warmtepomp verwarmd in een boiler. Lekker douchen. De meeste warmte wordt uit de buitenlucht gehaald. Uiteraard is nog steeds elektra nodig. U gebruikt over het algemeen minder energie en alles is minder belastend voor het milieu.

Back To Top
Zoeken